Ota yhteyttä
Lataa kuvastomme
Seuraa meitä Facebookissa © 1996-2023 Seinäjoen PK-Myynti Oy. Kaikki oikeudet pidätetään.

Tietoa meistä


Meidän tarina:

Elettiin vuotta 1996, jolloin Suomi vielä ponnisteli suuren laman alla joskin jo orastavalla nousun tiellä.

Kaksi jo ennestään toisilleen tuttua miestä Hannu ja Jarmo päättivät työnpuutteessa lyödä ”viisaat” päänsä yhteen, toisella ravintolan keittiötyöstä kokemusta ja toisella kaupallista kokemusta kodinkoneiden parista.

1.9.1996 Seinäjoen PK-Myynti Oy aloitti toimintansa ensin Seinäjoen keskustassa sijaitsevassa liiketalossa yhdessä huoneistossa.
Eikä mennyt aikaakaan, kun naapuri huoneisto tyhjeni, tehtiin seinään ”miehen mentävä reikä”
ja vuokrattiin lisää tilaa, näin PK-Myynnin ensimmäinen laitenäyttely oli nähnyt päivänvalon.

Alakerrasta vuokrattiin autopaikkoja yksi toisensa jälkeen, aina kun vapautui, henkilökunta tai autokanta ei tuossa vaiheessa vielä lisääntynyt, mutta huomasimme että niihin oli kätevä varastoida laitteita.

Vuonna 2002 sitten koitti päivä kun talossa suoritettiin palotarkastus ja meidän ”laitevarasto” sai lähtökäskyn siirtyä.

Aloimme etsiä ensisijaisesti varastotilaa, mutta meidän onneksemme tapasimme erään kiinteistösijoittajan jolla oli juuri vapautunut liiketila osoitteessa Kauppaneliö 6.
Ajoimme katsomaan tilaa ja hetken mietittyämme totesimme että yrityksemme saa kokonaan aivan uuden suunnan niissä tiloissa, näin ravintolalaite myymälän pinta-ala tuplaantui.

Talo tarjosi yritykselle loistavat kasvun vuodet. Liiketalo koostui neljästä erillisestä huoneistosta jotka olivat
siinä vaiheessa kaikki vuokrattuina.

Aina kun joku yritys muutti pois, vuokrasimme sen itselle ja näin tehden vuonna 2011 asutimme koko
900 m² taloa yksin.

Tuossa vaiheessa yrityksemme henkilöstö määrämme oli kasvanut yhdellä ja oli yhteensä 3.
Olli aloitti palveluksessamme vuonna 2005 oppisopimuskoulutuksella ja valmistui työn ohessa merkonomiksi.
Teemu liittyi joukkoon Ollin viitoittamalla tiellä vuonna 2013 niin ikään merkonomi pohjaisella oppisopimuksella.

Hannu ja Jarmo tuumasivatkin että kun sopivia myyjiä ei tahtonut löytyä niin itsehän nekin piti tehdä☺

Vajaa vuosi myöhemmin palvelukseemme astui viides henkilö, Eetu joka otti vastuun huollosta ja varaosista, näin pystyimme vapauttamaan voimavaroja enemmän myynnin puolelle.

Vuonna 2016 yrityksemme juhli 20 vuotista taivalta jolloin alkoi ajatuksissa välähdellä haave isommasta ja omasta toimitilasta, nuorempien herrojen kertoessaan halunsa jatkaa yritystä, päätimme rohkaista mielen ja aloittaa tilojen metsästys.

Tarkoituksen mukainen tila löytyikin nopeasti osoitteesta Rengastie 32, talo oli Jarmolle vieläpä tuttu, hän nimittäin aloitti myyntimies uransa juuri tuosta talosta vuonna 1985 kodinkone myyjänä. Ympyrä oli hänen kohdallaan sulkeutunut.

Kesällä 2017 alkoi kohteessa remontti ja muutto tapahtui vaiheittain elokuun aikana.
1.9.2017 ovet avautuivat uudessa tilassa päivälleen 21 vuotta myöhemmin yrityksen syntymisestä.

Tervetuloa tutustumaan alan viimeisimpiin uutuuslaitteisiin sekä kokemaan ravintola- ja kahvilamaailma saman katon alla.

Terveisin

Hannu, Jarmo, Olli, Teemu ja Eetu.

 

Meidän tarina jatko-osa 1

PK-Myynnin tarina on saanut jatkoa sitten uusiin tiloihin muuttamisen jälkeen.
Pitkäaikainen yhtiökumppani Hannu jäi ansaitulle eläkkeelle 31.11.2019.

Hänen poikansa Olli astui Hannun saappaisiin ollen Jarmon kanssa tasavertainen yhtiömies.
Näin oli alkanut uusi aikakausi PK-Myynnissä.
Tässä uudessa tilanteessa tarvittiin kaikkien jäljelle jääneiden 100% työpanos ja myös Eetu huollosta sai tottua laitemyyntiin sekä muihin talon toimiin huoltotöiden ohella.
Teemu otti aikaisemmin Hannun vastuulla olleet keittiötarvikkeet niin sanotusti omaan hanskaan nopeasti ja tehokkaasti, samalla uudistaen valikoimaa vastaamaan tämän päivän tarpeita.

Hannun tilalle oli etsittävä uutta ja nuorempaa verta täyttämään toimistotuoli.
Eikä aikaakaan kun tuolilla istui nuori dynaaminen, vielä opiskelijaelämää viettävä Lauri.
Lauri alkoi opiskella ammattikeittiölaite alaa samalla kun hän opiskeli tradenomiksi, pääaineenaan markkinointi.

Vuodet kuluivat ja vuonna 2019 joulukuussa alkoi Kiinasta kuulua kummia.
Ihmiskuntaa alkoi kiusata uusi tuttavuus, koronavirus, joka valtasikin koko maailman ennen näkemättömällä vauhdilla seuraavan 3 kuukauden aikana rantautuen Suomeenkin jo alkuvuodesta 2020. Näin oli ihmiskunnalle ja kaupankäynnille luotu uudet säännöt, jota ei johdettukaan enää Lontoon eikä New Yorkin pörsseistä vaan ihan jostain muualta ja jonkin muun tahon toimesta.

Tässä harvinaisessa, mutta ei niinkään aivan poikkeuksellisessa tilanteessa, oli eri tahojen opeteltava ihan uudet askelkuviot ja mukauduttava siihen mitä luonto meille tarjosi.

Meillä PK-Myynnissä asiaan suhtauduttiin maltillisesti, mutta ei vähättelevästi.
Olemme hyvin tietoisia siitä minkälaisessa maailmassa nyt eletään ja tulemme tekemään tulevaisuuden suunnitelmat sen mukaan.

Keväällä PK-Myynnille tarjoutui tilaisuus aivain uudenlaiseen tuotteeseen.
Jarmon juoksuharrastuksen siivittämänä löytyi Ruotsista vaatevalmistaja nimeltään Dobsom.
Jarmo on juossut tämän valmistajan vaatteilla vuosikymmeniä ja keväällä 2020 kun vaatteita ei Suomesta keneltäkään löytynyt, Jarmo otti yhteyttä Ruotsiin Dobsom-tehtaan toimitusjohtajaan ja kertoi tarinansa yrittäjänä sekä juoksijana.
Syksyllä 2020 PK-Myynnin tiloissa avattiin juoksuun ja ulkoiluun erikoistunut vaatemyymälä PK-Prowear jota hoitamaan palkattiin kaksi nuorta ja innovatiivista naista, Sanna ja Sofia.

Asia alkoi jalostua nopeasti ja juuri ennen joulua 2020 vaatemyyntiin avattiinkin verkkokauppa, joka sinällään oli uutta PK-Myynnissä, kun laitemyynnin puolella verkkokauppaa ei ole.

Nyt eletään kevättä 2021 ja Korona ei ota laantuakseen vaan tuntuu kiristävän otettaan joka puolella maailmaa.
Näillä korteilla pelataan nyt ja toivotaan että PK-Myynnin tarina saa lisää jatko-osia kunhan päästään edes lähelle vanhaa normaalia ja elämä alkaa vapautua koronan kurimuksesta.

Terveisin PK-Myynnin porukka vuosimallia 2021
Jarmo, Olli, Teemu, Eetu, Lauri sekä urheiluvaate-expertit Sanna ja Sofia.

 

Meidän tarina jatko-osa 2

PK-Myynnin tarina jatkuu hurjasta maailmantilanteesta huolimatta.

Eletään vuoden 2022 loppua, joka jää yllätys yllätys, PK-Myynnin historiaan kaupallisesti parhaimpana vuotena.
Pahimmasta Korona aallosta on selvitty, vaikkei vielä tauti olekaan kokonaan hävinnyt, ravintola-alan sulut ovat loppuneet ja yritykset ovat päässeet lähes normaaliin lukujärjestykseen, joka totta kai näkyy myös meidän toiminnassamme.

Meidän laitemyynnin huipputiimi Olli, Teemu ja Lauri ovat tehneet todella hienoa työtä ja onnistuneet saamaan kaupat kotiin, unohtamatta Eetua huollosta, jolla on merkittävä rooli tässä kokonaisuudessa, niin teknisessä avustamisessa sekä kohteiden asentamisessa ja muussa huoltotyössä, jos ei huolto ja tekninen osaaminen eivät toimi, vaikuttaa se totta kai myyntiinkin.

Uusia haasteita koronan rinnalle tuli alkuvuodesta kun naapurimaa Venäjä hyökkäsi Ukrainaan, joka osaltaan sekoitti uudelleen maailman tilannetta sekä tietysti myös kaupankäyntiä Suomessa ja muualla Euroopassa.
Polttoaineet, sähkö, ruoka, lainojen korot ovat nousseet vuoden aikana hurjasti jotka osaltaan ovat vaikuttaneet meidänkin asiakaskuntaamme huomattavasti.

Olemme kuitenkin PK-Myynnissä onnistuneet mukautumaan vaihtelevaan tilanteeseen kohtuullisen hyvin ja onnistuneet pitämään asemamme markkinoilla.
Dobsom ulkoiluvaate osasto on Sannan johdolla päässyt hyvin jaloilleen ja olemme saavuttaneet kohtalaisen jalansijan urheiluvaate markkinoilla.
Tällä hetkellä Dobsom vaatteita myy 15 jälleenmyyjää ympäri Suomen ja uusia jälleenmyyjä liikkeitä pyritään löytämään lisää.
Seinäjoen talousalueella vielä toistaiseksi teemme itse kuluttaja kauppaa.

Marraskuulla alkoi toinen sukupolven vaihdos prosessi kun Teemu siirtyi PK-Myynnin osa omistajaksi.

Vaiheittain vetovastuu siirtyy kokonaisuudessaan Teemun ja Ollin harteille ja Jarmo tulee siirtymään taka-alalle mutta toivottavasti vielä on vuosia työelämää jäljellä.

PK-Myynnin 3. sukupolvikin on jo nähnyt päivänvalon kun Ollin ja Teemun perheeseen syntyi lapset vuoden 2021 lopulla ja vielä huollon Eetunkin perheeseen syntyi uusi tulokas alkuvuonna 2022, joten PK-Myynnin jatko näyttää lupaavalta ainakin jatkajien suhteen. ☺

Olemme aloittamassa vuotta 2023 luottavaisin mielin ja uskomme kovasti että nämä elämää varjostaneet tapahtumat, korona ja sota, ovat taakse jäävää elämää ja maailma hymyilee jälleen.

Terveisin PK-Myynnin väki vuosimallia 2022:

Jarmo, Olli, Teemu, Eetu, Lauri ja Dobsom Sanna.